keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kynsistä ja käsistä huolehtiminen


Kovin monet ovat viime aikoina kyselleet, miten pidän kynsistäni ja kynsinauhoistani huolta. Tässä tiivistetysti hoitorutiinini ja käyttämäni hoitotuotteet.

Kynsilakan poistamisen jälkeen pesen käden ja kynnet huolellisesti lämpimällä saippuavedellä. Tämän jälkeen työnnän kynsinauhat taakse appelsiinipuutikulla ja tarvittaessa viilaan kynsiä lyhyemmiksi/parempaan muotoon tai tasoitan kynsien pinnan epätasaisuudet bufferilla. Kynsien lyhentämisessä ja muotoilussa käytän aina laadukasta kynsiviilaa, sillä leikkaaminen tai huonolla viilalla viilaaminen edesauttaa kynsien liuskottumista ja lohkeilua. Muotoilun jälkeen hieron kynsiini ja kynsinauhoihini niihin sopivaa öljyä tai voidetta, jonka jälkeen olen valmis aloittamaan kynsien lakkauksen vahvistavalla ja suojaavalla aluslakalla.


Tykkään tosi paljon OPIn Avoplex-kynsinauhaöljystä, jota hieronkin usein kynsiin kynsilakkojen poistamisen jälkeen. eBaysta viimeksi katsoessani taisi pullo kyseistä öljyä pyöriä viiden euron hinnoissa, kun taas Suomesta ostaessa voi helposti joutua pulittamaan samasta tuotteesta jopa nelinkertaisen hinnan. Toinen käyttämäni vakiotuote on Lumenen Smooth Care-kynsinauhavoide, jota ikävä kyllä tuskin enää ainakaan samassa muodossa kaupoista saa. Tätä Lumenen aivan loistavaa kynsinauhavoidetta on tullut omistettua useampikin puteli, ja tällä hetkellä kannan yhtä aina penaalissani, jotta voin koulupäivän aikana hieroa sitä kynsinauhoihin. Toista samanlaista pidän yöpöydän laatikossa, jotta muistan sitä aina iltaisin ennen nukkumaan menoa käyttää. Voidetta on helppo ja siisti käyttää, ja se imeytyy nopeasti, ja plussana vielä ihana tuoksu.


Usein pienet kynsinauha- ja kynsivoiteet/-öljyt tuppaavat maksamaan huomattavia summia (ainakin pieneen kokoonsa nähden), mutta kevyemmälläkin budjetilla pärjää. Olen nimittäin käyttänyt pitkään kynsieni ja käsieni huollossa ihan tavallista kaupasta saatavaa oliiviöljyä. Oliiviöljy vahvistaa ja ravitsee kynsiä tehokkaasti sekä ehkäisee niiden liuskottumista, ja usein kaupoissa myytävät kynsinauhaoöljyt sisältävätkin suurimmaksi osaksi oliiviöljyä tai muuta vastaavanlaista luonnonöljyä. Aina silloin tällöin kun suunnitelmissani on lakata kynnet heti seuraavana aamuna/päivänä, poistan kynsilakat edellisenä iltana ja hieron käsiin, kynsinauhoihin sekä kynsiin tilkan oliiviöljyä juuri ennen nukkumaan menoa. Suunnitelmissani on kaataa OPIn öljypulloon sen tyhjetessä oliiviöljyä sen levittämisen helpottamiseksi.

Lähde: erisan.fi
Käsivoiteena käytän useita kertoja päivässä myös Erisanin hajustamatonta käsivoidetta, joka on ihanan paksua ja nopeasti imeytyvää. Tämä rasva lähtisi kyllä mukanani autiolle saarelle :D

Kynsien ja kynsinauhojen kuntoon kannattaakin panostaa, jos haluaa itselleen siistin ja huolitellun lookin. Kuivat ja huonossa kunnossa olevat kynsinauhat vievät usein huomion pois kauniilta lakkaukselta tai siisteiltä kynsiltä, mikä on todella sääli. Omat huoltotoimenpiteeni eivät tosiaankaan ole mitään kynsienhuollon totuuksia, vaan omia hyväksi havaitsemiani tapoja pitää huolta rakkaista käsistäni ja kynsistäni :)

4 kommenttia:

Rose kirjoitti...

Hyviä neuvoja.
Itse voisin kokeilla tuota ihan tavallista oliiviöljyä, koska dependin omani on jo loppumassa, mikä on muuten tosi hyvää. :)

aisku- kirjoitti...

Hei! Oon jonki aikaa tätä sun blogia lueskellu ja selaillu kaikkia vanhoja juttuja, mut rupesin miettimään et ootko koskaan koittanu vesimarmorointia? :D En saa päähäni että olenko täällä sellaista nähnyt kun lueskelen muitakin blogeja....

Piia kirjoitti...

Rose: Oliiviöljy toimii mulla ainakin ihan yhtä hyvin kuin nuo kaupan kynsiöljyt :)

aisku.: En ole kertaakaan kokeillut vesimarmorointia, sillä vihaan kaikkea vähänkään enemmän sotkevaa, koska vihaan siivota jälkiä ja puhdistaa kynsinauhoja :D Pitäishän sitäkin tietty joskus kokeilla, mutta se vaatis mulla aikamoisen psyykkauksen mun hermoille ;D

Anonyymi kirjoitti...

Mistä saisin laadukkaan kynsiviilan tai mistä sellaisen tunnistaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...