torstai 18. elokuuta 2011

Nail Art For Dummies - Konad


Kyselyitä Konadien käyttämisestä on sadellut jonkin verran, joten väsäilin ohjeistuksen niiden käyttöön ja muutaman vinkin mahdollisesti vastaantulevien ongelmien varalta.


Tarvitset:
 1. Konad-laatan
 2. Stamperin eli leimasimen
 3. Kynsilakanpoistoaineella kostutettua vanua + alle suojapaperin
 4. Scraperin eli "raapan"
 5. Konad-erikoislakkaa tai muuta vahvapigmenttistä kynsilakkaa

                                            Levitä lakkaa laatalle haluamasi kuvion päälle.                                            
        Vedä ylijäänyt kynsilakka pois kuvion päältä scraperilla (n. 45 asteen kulmassa).     
                  Paina kevyesti stamperilla kuvion päälle, jolloin se tarttuu stamperiin.                 
Tähtää ja siirrä kuvio kynteen, joko suoraan painamalla tai kevyesti rullaamalla. Puhdista laatassa oleva kuvio, scraperi ja mahdollisesti myös stamperi kynsilakanpoistoaineella jokaisen kuvion välissä. Levitä lopuksi päällyslakka.


Troubleshooting


Ongelma: Kuvio jää laattaan kiinni, eikä siirry leimasimeen.
 1. Olet liian hidas scraperilla pyyhkimisen kanssa tai kuvion siirtämisessä laatasta leimasimeen, ja lakka on jo ehtinyt kuivua laattaan.
 2. Käytät vääränlaista kynsilakanpoistoainetta laattojen puhdistukseen. Itse olen todennut parhaiksi X-tran, Dependin asetonittoman ja Konadin oman kynsilakanpoistoaineen. Kynsilakanpoistoaine ei saa sisältää liikaa öljyä.
 3. Et ole puhdistanut laattaa joka kuvion välissä. 
 4. Painat leimasimella liian kovaa laattaan. Kuvio siirtyy parhaiten kevyellä painalluksella tai rullaamisliikkeellä.
Ongelma: Kuvio ei siirry kynteen.
 1. Olet liian hidas siirtämään kuvion laatasta kynnelle, jolloin se kuivuu stamperiin.
 2. Käytät vääränlaista kynsilakan poistoainetta (ks. edellinen ongelma)
 3. Uudehko stamperisi on liian liukas. Voit kokeilla viilata sitä kynsiviilalla karheammaksi.
 4. Kynsissä jo valmiiksi oleva lakkauksesi on liian vanha. Kuviot eivät toisinaan meinaa tarttua monta päivää vanhoihin lakkauksiin.

Ongelma: Kuvio leviää päällyslakkaa laitettaessa.
 1. Käytät vääränlaista päällyslakkaa. Konadin oma päällyslakka on suunniteltu niin, ettei se levitä kynsiin siirrettyjä kuvioita, mutta muillakin päällyslakoilla voi selvitä aivan hyvin. Päällyslakat ovat yksilöllisiä, joten myös niiden soveltuvuus vaihtelee.
 2. Kokeile levittää käyttämäsi päällyslakka varovaisesti pyyhkimättä kynnen pintaa mahdollisimman vähillä vedoilla. Ota päällyslakkaa siveltimeen reilusti, jolloin siveltimellä ei tarvitse pyyhkiä kynnen pintaa.
Ongelma: Koko kynnen kuviot menevät aina yli kynsien kynsinauhoille.
 1. Sitä on lähes mahdoton välttää ja kuuluu asiaan. Puhdista lopuksi kynsinauhat ylimenneestä lakasta kynsilakanpoistoaineella kostutetulla vanupuikolla tai Konadin (tai muun valmistajan) kynsilakankorjauskynällä.
Ongelma: Mustalla lakalla tehdyt kuviot sottaavat kaikki paikat.
 1. Kostuta erikseen kaksi tai kolme eri vanutuppoa kynsilakanpoistoaineella. Yksi laatan puhdistamiseen, josta käytät pyyhkimiseen vain toista puolta, yksi johon pyyhkäiset scraperin ja yksi johon pyyhkäiset stamperiin jääneet lakat. Näin lakka ei leviä sormiin ja välineisiin ja sitä kautta pitkin pöytiä. 
 2. Ota avuksi pinsetit tai jokin muu apuväline, joilla käsittelet puhdistukseen käyttäämääsi vanua.
 3. Muista myös suojata pöytä tai lattia huolellisesti jollakin alustalla (tabletti, paperi, aikakausilehti) ennen aloittamista.

8 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Eikö ihmiset osaa enää käyttää Googlea, näitäkin postauksia kun on todella monessa kynsiblogissa. :P Mutta hyvin tehty ohjeistus kuitenkin. :)

sallaii kirjoitti...

vilkasin sun blogia ja heti sain tietooni asioita mitä olen kauan pohtinut esim. päällyslakka joka tuhrii painatuksen KIITOS KOVASTI ! oon myös miettiny ku niin paljon on sanottu ettei noissa laatoissa saa käyttää kun Conadin omia erikoislakkoja, onkohan se pelkkää mainostusta vai tiedätkö miksi näin sanotaan ?

Piia kirjoitti...

Celia: Nähtävästi ei :D

sallaii: Hyvä, että sait jotain irti :) Kyllä noissa voi käyttää ihan mitä tahansa lakkoja, tietty parhaiten soveltuvat vahvapigmenttiset lakat, jolloin kuviosta tulee tarpeeksi vahva ja selkeä. En ole vielä itse törmännyt lakkaan jolla en olisi saanut leimattua, kysehän on vaan siitä näkyykö kuvio tietyllä lakalla tehtynä tietyn värisellä pohjalla :) Itselläni on ainakin joitain lakkoja, jotka soveltuvat leimailuun jopa paremmin kuin Konadin omat. Kannattaa testailla omien lakkojesi soveltuvuutta vaikka paperille :)

Sentimental Journey kirjoitti...

Olen tässä jo hetken miettinyt, josko panostaisi Konadin hankintaan. :) Tähän saakka olen taiteillut vain vapaalla kädellä. Uusin malli päivittyi tänään blogiini: http://sentimjourney.blogspot.com

Piia kirjoitti...

Konadit on mun mielestä suhteessa tosi halpoja ja välineet eivät kulu käytössä vaan säilyvät koko loppuelämän :)

Jenni kirjoitti...

Ihan huippu ohje :) Läytyy vastaus kaikkiin mahdollisiin ongelmiin!

Piia kirjoitti...

Jenni: Kiva kuulla, että sait vastauksia ongelmiisi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei ihana blogi sulla;)
Niin siis mietin että käykö jokin muu kynsilakka kuin konadin oma noihin laattoihin, ja mikä merkki?
Kiitos;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...