keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Nail Art For Dummies - Pilkkujen luonti


Pilkuilla saa aikaan helposti kivaa piristystä tavalliselle kynsilakkapohjalle. Pilkut näyttävän hyviltä sellaisenaan, tai niillä voi muodostaa erilaisia kuvia.

Pilkkujen tekemiseen olen itse aikoinani käyttänyt puoliksi leikattua hammas-/cocktailtikkua, jonka tylpällä ja terävällä päällä saa aikaan erikokoisia pilkkuja. Pilkkujen tekemiseen voi käyttää vaihtoehtoisesti jotain muuta tylppää, terävää tai pyöreäkärkistä esinettä, kuten neulepuikkoa tai vanhaa kuulakärkikynää.

Itse käytän nykyään pisteiden tekemisessä dotting toolia, mutta pitkästä aikaa hammastikkua kokeillessani ei tikku tuntunut lainkaan niin kömpelöltä kuin olin ajatellut. Käytettävän kynsilakan on hyvä olla paksua ja peittävää.

         Laita kynsilakkaa pieni läikkä paperille, jotta hammastikkua voi dipata väriin.     
 Dippaa tikkua kunnolla, jotta tikussa on riittävästi lakkaa siistien pilkkujen luomiseksi. Jos väriä on liian vähän, tulee pilkuista usein epäsiistejä.
Pilkuilla voi luoda esimerkiksi kukkia tai pilkkujonoja tai täyttää koko kynnen pilkkukuosilla.
Kuvioita voi sitten jatkaa erivärisillä ja kokoisilla pilkuilla mielensä mukaan, ja tehdä siten haluamiaan kuvioita. Myös hammastikun terävää kärkeä voi käyttää luomaan pieniä pisteitä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että jaat näitä yksinkertaisia vinkkejä. Tämmöinen pahimman luokan amatöörimäinen satunnaislakkailijakin osaa näitä toteuttaa, mutta näinkään simppelit jutut eivät näköjään tule mieleen, ilman että joku niitä kertoo.
Thanks! :)

-L

Piia kirjoitti...

Hyvä että tykkäät! Ajattelin antaa vinkkejä just niille, kenellä ei ole mitään erikoisia välineita tai minkäänlaista tietoa koristeluista, koska olen itsekin näillä kotikonsteilla kynsien koristelemisen aikoinaan alottanutkin isosiskolta saamillani vinkeillä :)

Anonyymi kirjoitti...

myöskin sellasen voi tehä että tekee vähän niinku ite dotting toolin, vanhasta siveltimen varresta ja tökkää sinne päähän nuppineulan aika syvälle ja voila! omatekoinen dotting tool valmis, ja on muuten kätevä! =))

Piia kirjoitti...

Ei vitsit, toi on jo aika luovaa! ;)

Anonyymi kirjoitti...

niin kyllä onkin! otan tuon kyllä käyttöö! =DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...