keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Nail art for dummies - Miten tehdä liukuvärjäys?


Liukuvärjäykseen tarvitset ihan tavallista kynsilakkaa ja huokoisen sienen, esimerkiksi meikkisienen, keittiösienen tai pesusienen palan. Liukuvärjäystä pystyy siis jokainen kokeilemaan itse ilman kalliita tai edes halpoja hankintoja, ja se on melko helppoa ja nopeaa.

                           Lakkaa ensin kynnet haluamallasi pohjavärillä.                                     
Lakkaa haluamaasi lakkaa aivan kynsien kärkiin (itselläni on kuvassa joissain kynsissä liian pitkällä, ups). Lakkauksen rajan ei tarvitse olla huolellinen, sillä se peittyy seuraavassa vaiheessa tuputtelun alle. Anna kynsien kuivua tässä vaiheessa kunnolla.
Kaada paperille lakkaa ja dippaa sientä lakassa. Varo kuitenkin liian "märkää" sientä. Ylimääräisen lakan voi tuputella paperille.
Tuputtele sienellä kevyesti väriä kynsilakkojen rajan aluelle, ja saat aikaan nätin värinvaihtoefektin. Tarvittaessa anna lakan kuivua huolella, ja toista tuputtelu huolella peittävämmän/liukuvamman tuloksen aikaansaamiseksi. Muista lopuksi siistiä kynsinauhat ylimenneestä lakasta esimerkiksi kynsilakanpoistoaineessa kastetulla pumpulipuikolla.

Tässä oli tapa, jolla itse teen liukuvärjäyksen. Liukuvärjäyksessä tyyli on vapaa ja värejä voi yhdistellä haluamansa mukaan, tai käyttää vaikka useampaa väriä kerralla. Kahden eri kynsilakan rajaan tai aivan kynnen kärkeen voi tuputtaa vaikka kolmatta, hieman peittävämpää, eri kynsilakkaa.

Liukuvärjäyksen voi myös tehdä "paljaalle kynnelle", joten pohjaväriä ei välttämättä tarvitse, jos haluat esimerkiksi liukuvärjätyn ranskalaisen manikyyrin. Nyt vaan kokeilemaan, sillä harjoitus tekee mestarin! Kysymyksiä ja kommentteja saa tietty esittää :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minä teen liukuvärjäyksen niin että ensin tuputan sienellä ohuen kerroksen 3/4 osaa kynnestä, sitten taas sienellä vain puolet kynnestä ja lopuksi vain kärjen sienellä. jos haluaa eri värisen vaalein ensin ja siitä tummempaan.olen kokeillut tuota sinunkin tekniikkaa mutta minun mielestä on helpompi tehdä noin, kuin minä teen. =)) mutta tapansa kullakin! ;)

Piia kirjoitti...

joo mäkin oon tehny ennen noin, mutta oon taas ite kokenu ton "oman tavan" helpommaks, nopeammaks ja siistimmäks :D meinasin laittaa ohjeet siitäkin tavasta, mutta en saanut tohon vielä aikaiseksi :) mutta niinkuin sanoit niin tapansa kullakin :D

Anonyymi kirjoitti...

aivan. =)

Aurica kirjoitti...

Haittaako, jos käytän tuota lopputulos kuvaa esimerkkinä blogissani? Kerron toki että olet tehnyt sen ja laitan linkin blogiisi ♥ Käy sanomassa jos poistan tuon kuvan ;) golden-ninja.blogspot.com

Kiitos

Piia kirjoitti...

Juu ei se mua haittaa, jos tuo linkki on kerran siinä mukana :)

Anonyymi kirjoitti...

voi että, nää kynnet on ihan uskomattomia !:) harrastan itekkin kynsien tekemistä, ja oon niitä maalaillut parisen vuotta, mutta en ole osannut tehdä kunnollista liukuvärjäystä mutta eiköhän se tällä sun ohjeella onnistu !:) kiitos kauhiasti näistä kynsistä, kun nää on nii ihania(: ja oon miettiny jo monesti et minkäköhän laiset sitä si seuraavaks, ja nyt täältä sulta sain jo monta ideaa! kiitos pia!:))

Piia kirjoitti...

Kiitti! Kiva kuulla, että tykkäät tekeleistäni ja hyvä että saat ideoita! :)

Anonyymi kirjoitti...

siis mulla meni jotenki ohi et siis jos on eka laittanu pohjavärin nii voiko sen kuivittua suoraan kynnelle tuputtaa vai pitääkö lakata esim. just niiku ranskalaisen manikyyrin tekis ja sit tuputtaa vai täh ? :D joo oon ehkä pikkusen amatööri ;P
meinasin nimittää nyt kokeilla tota juttuu :)

Piia kirjoitti...

Liukuvärjäyksen voi tehdä kahdella tavalla. Eli kun pohjaväri on kuivunut, voit alkaa tuputtamaan kynnelle kärjestä alkaen lakkaa, tai voit lakata kärkiin valmiiksi pienen kaistaleen (juurikin niinkuin ranskiksen), ja sen jälkeen häivyttää raja tuputtamalla :)
Rohkesti kokeilemaan, sillä tekemällä oppii! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...